Cursussen & activiteiten

Babymassage voor partners (vader/mee-moeder)

Babymassage voor partners (vaders en mee-moeders)

Je partner heeft je baby negen maanden gedragen in veiligheid en met geborgenheid. Ook hierna hebben baby’s nood aan een warm gevoel. Babymassage is de ideale manier om ook als vader/mee-moeder dit warme gevoel te delen en een band op te bouwen met je baby. 
 
Bovendien stelt babymassage je baby gerust, is het een positieve manier van communicatie met je kind en stimuleer je de neurologische, motorische en emotionele ontwikkeling van je baby. Je kan babymassage ook gebruiken om ongemakjes zoals darmkrampjes of obstipatie te verlichten. Het is een bijzondere manier om je baby al deze voordelen te bieden en elkaar te leren kennen. Zonder woorden leer je de taal van jouw baby verstaan, de lichaamstaal. In de eerst negen maanden is dit de enige taal die jouw baby spreekt. Bij baby’s is de huid van primair belang: zij is het eerste zintuig, zij weet alles.
 
De eerste weken heeft een baby vooral nood aan knuffelen, strelen en aanraken en is er dus nog geen sprake van massage. De ideale leeftijd voor babymassage te starten, ligt tussen 6 weken en 9 maanden.
 
Deze cursus bestaat uit 1 les. Tijdens de cursus worden verschillende technieken van babymassage aangeleerd, laten we de baby even genieten van babygym en enkele spelletjes en sluiten we af met een onstpannend badje. Bovendien krijg je praktische tips en kom je in contact met andere ouders.

Wat breng je mee?
  • Eén grote badhanddoek en één kap-handdoek
  • Propere luier
  • Makkelijk zittende kleding voor jou

Ook mama is welkom!

Die kunnen gezellig meekomen (samen met de andere kindjes), praten met andere mama's en samen iets drinken. Als de baby nog extra troost nodig heeft, is zij altijd dichtbij. 


De cursus  kost 25 euro per koppel. Inschrijven is noodzakelijk.

Komende data

OKTOBER 2021
Zondag 31 oktober 2021, telkens van 10u00 tot 11u30

Interesse?

Neem contact op voor inschrijving of meer informatie via info@inteam-vroedvrouwenpraktijk.be of 0498 48 11 02.
De cursus gaat door op: Waversesteenweg 51A, 1560 Hoeilaart.
Vroedvrouwenpraktijk InTeam
Waversesteenweg 51A
1560 Hoeilaart
Telefoon
0498 48 11 02
E-mail
info@inteam-vroedvrouwenpraktijk.be