Zorgaanbod

Postnatale consultatie

Huisbezoek

Na thuiskomst uit het ziekenhuis kan je binnen de 24 uur rekenen op een eerste huisbezoek. We staan tevens 24/7 klaar om je met raad en daad bij te staan, en dit zolang jullie het nodig hebben.

Tijdens de huisbezoeken wordt er tijd gemaakt voor medische opvolging van moeder en baby, jullie beleving, vragen, noden, onzekerheden…. De intensiteit en duur van de huisbezoeken zullen hier afhankelijk van zijn.

Wat kan je zoal verwachten tijdens een huisbezoek die eerste dagen?

  • Medische opvolging van de mama
  • Medische opvolging van de baby
  • Tussen 72 en 96 uur uitvoeren van de Guthrie-test (bloedfname bij de baby)
  • Hulp en advies bij de verzorging van de baby
  • Hulp en advies bij borstvoeding
  • Aandacht voor de beleving van het nieuwe gezin

Bevallen met kort ziekenhuisverblijf

Een standaard ziekenhuisverblijf na een bevalling in Vlaanderen is ongeveer 4 dagen. In vele ziekenhuizen is dit echter al verkort naar 2 of 3 dagen, in overleg met je gynaecoloog en kinderarts. Na een keizersnede zal je 4 of 5 dagen in het ziekenhuis verblijven.

Eigenlijk kan je al vanaf enkele uren na de bevalling naar huis. De zorgen die jij en je baby anders in het ziekenhuis zouden krijgen, worden in dat geval thuis verder gezet door de vroedvrouw. Tot en met dag 5 zal je dagelijks bezoek krijgen van de vroedvrouw.

Bij een verkort ziekenhuisverblijf zal de baby tussen dag 7 en 10 nog eens medisch nagekeken worden door je huisarts of pediater.

Het wordt aangeraden om de vroedvrouw reeds tijdens je zwangerschap contact op te nemen met, zodat de we de postnatale zorg goed kunnen voorbereiden.

Postnatale consultatie

De mutualiteit betaalt zorg of hulp van de vroedvrouw terug tot 1 jaar na je bevalling. Moet je bijvoorbeeld terug aan het werk en heb je nog vragen over de borstvoeding? Heb je vragen over anticonceptie? Zit je met vragen over voeding en opvoeding? Dan kan je ook na deze eerste weken bij ons terecht voor postnataal advies. Consultaties kunnen aan huis of in de praktijk plaatsvinden.

Afspraak plannen?

Ongeacht de duur van je ziekenhuisverblijf, je noden of vragen, een huisbezoek is steeds mogelijk binnen de 24 uur na thuiskomst. Er wordt een bereikbaarheid en beschikbaarheid 24/7 gegarandeert. Voor een vlotte overgang en continuĂŻteit van zorgverlening kan je best telefonische contact opnemen via 0498 48 11 02.

Vroedvrouwenpraktijk InTeam
Waversesteenweg 51A
1560 Hoeilaart
Telefoon
0498 48 11 02
E-mail
info@inteam-vroedvrouwenpraktijk.be