Cursussen & activiteiten - Kinderen & Ouderschap

Om je eigen keuzes te maken, is een optimale voorbereiding belangrijk. Tijdens de prenatale cursussen krijg je correcte informatie over arbeid en bevalling, je kraamtijd, leven met een baby, borstvoeding.

Tijdens de babymassage en moedergroep kom je in contact met andere ouders, de kans om te genieten van je baby Een gezellig samenzijn, waar ervaringen uitgewisseld kunnen worden, zodat we elkaar sterken in het ouderschap. 

Moedergroep 'Bar Maman'

'Bar Maman' is een gezellig samenzijn onder (toekomstige) mama's en hun baby's samen met een drankje en versnapering.

EHBO bij baby’s en kleine kinderen

Met baby's en kleine kindjes in huis is het altijd opletten geblazen. Hoe veilig we ook spelen of de ruimte is, een ongeval is snel gebeurt. Snel en gepast reageren is dan ook van belang en kan levens redden.

Wobbelturnen kids

Wobbelturnen is een mix van speelse bewegingsoefeningen, evenwichtsoefeningen en samenwerkingsspelletjes op en rond een wobbelboard. Samen gaan we wiebelen, waggelen en wobbelen, elke week rond een ander thema. We werken onder andere aan evenwicht, basisrust, leren kennen van ons lichaam en lateralisatie. Naast het actieve gedeelte van de les maken we ook tijd voor wat ontspanning.

Kinderyoga

Kinderyoga is een avontuur waarbij plezier beleven op de 1ste plaats staat en er geen prestatiedrang heerst.

Mama-baby yoga

Op het ritme van jouw baby doen we yoga-oefeningen voor de baby en postnatale oefeningen voor jou, gekoppeld aan liedjes en versjes.

Belly2belly Walking

Nordic Walking met je baby in de draagzak of -doek. Belly2Belly Walking richt zich tot mama’s en hun kindje van enkele weken tot ongeveer 3,5 jaar oud.

Babymassage voor partners (vader/mee-moeder)

Quality time tussen baby en papa/mee-moeder, het kan! Tegelijkertijd zitten de mama's gezellig samen iets te drinken en de zaal ernaast, zo zijn ze toch dichtbij, moest de baby even nood hebben aan een extra troosmoment.

Draagconsultatie

Je kind dicht bij je dragen, heeft enkel voordelen en is heel belangrijk voor zijn/haar motorische en emotionele ontwikkeling. Wil je hier graag meer over weten? Boek dan een consultatie bij onze draagconsulente, Caroline.

Psychologische begeleiding

Je goed in je vel voelen, maakt het makkelijker om de ouder te zijn die je zou willen zijn.

Draagdoekwandeling - Zoniënwoud

Om jonge mama's terug wat met elkaar in contact te brengen, organiseren we een draagdoekwandeling in het Zoniënwoud. Samen met je baby genieten van de buitenlucht, terug wat in actie komen en een babbeltje met andere mama's. Ideaal!

Baby 'n Breakfast - Moedergroep

Om jonge mama's terug wat met elkaar in contact te brengen, organiseren we een moedergroep 'Baby 'n Breakfast'. Samen babbelen, ervaringen uitwisselen en elkaar steunen tijdens zwangerschap of in het ouderschap. En dit samen met een koffie, thee, sapje en wat om te eten. Gezelliger kan niet!

Vroedvrouwenpraktijk InTeam
Waversesteenweg 51A
1560 Hoeilaart
Telefoon
0498 48 11 02
E-mail
info@inteam-vroedvrouwenpraktijk.be