Team

Caroline Devroe

Terug
Vroedvrouw

Caroline studeerde af aan de Hogeschool van Leuven in 2005 en kreeg meteen een werkaanbieding in het Sint-Jan ziekenhuis te Brussel. Ze begon er in september 2005 te werken op de diensten verloskamer en materniteit, waar ze veel ervaring opdeed. 

Hier heeft ze zich steeds geëngageerd in verschillende werkgroepen om kwaliteitsvolle zorg te kunnen bieden aan de patiënten van het ziekenhuis. Ze maakte deel uit van de werkgroep borstvoeding, die instond voor het up-to-date houden en het stimuleren om borstvoeding op te volgen op een babyvriendelijke manier, zoals voorgeschreven door de Wereldgezondheidsorganisatie. Daarnaast was ze ook verantwoordelijk voor de werkgroep prenatale rondleiding. Naast het geven van deze info-avonden, verzorgde ze ook de planning en organisatie ervan. In de werkgroep procedures schreef ze mee aan procedures voor de dienst verloskamer, materniteit en borstvoeding. In 2015 heeft ze mee de postnatale borstvoedingsconsultaties opgestart in het ziekenhuis.

Na een aantal bewogen jaren op persoonlijk vlak, heeft ze beslist om in augustus 2019 het hoofdstuk verloskamer/materniteit achter zich te laten en zich te focussen op een ander luik van het vroedvrouw zijn. Sindsdien is ze nog steeds tewerkgesteld in het Sint-Jan ziekenhuis, maar op de dienst prenatale raadpleging. Hier volgt ze in samenwerking met de gynaecologen zwangerschappen op, wat ze heel boeiend vindt.

Vanaf 1 april 2020 komt ze het InTeam team versterken als zelfstandige vroedvrouw, iets waar ze altijd stiekem van heeft gedroomd. En ja hoor, sometimes dreams really do come true!

Privé

Caroline is getrouwd met haar jeugdliefde, Bavo, en samen hebben ze 4 zonen! Axl (2008), Niel (2012), Jack*(2016) en Cas (2018). Mama zijn heeft haar laten beseffen dat je niet altijd doet wat je wil, maar vooral wat je kan. Als mama wil je altijd het beste doen voor kinderen. En dit kan je enkel doen als je goed voor jezelf zorgt.

Vroedvrouwenpraktijk InTeam
Waversesteenweg 51A
1560 Hoeilaart
Telefoon
0498 48 11 02
E-mail
info@inteam-vroedvrouwenpraktijk.be