Team

Katalina Venegas

Terug
Vroedvrouw
 

Katalina is van opleiding sociaal-assistent en heeft jarenlang in de socio-culturele sector gewerkt. Toen haar zussen zwanger werden en zij hun bevalling en kraamtijd van dichtbij kon volgen, voelde ze iets opborrelen. Door te zien hoe haar zussen werden bijgestaan door vroedvrouwen en wat deze vrouwen kunnen betekenen voor aanstaande en kersverse mama’s, werd het vuur bij Katalina aangewakkerd

Vier jaar geleden maakte ze een carrièreswitch en begon aan de studies ‘Vroedkunde’ aan de Erasmus Hogeschool Brussel. Katalina studeerde in 2021 af als vroedvrouw. Na haar afstuderen kon ze onmiddellijk starten als vroedvrouw bij Vroedvrouwenpraktijk InTeam, waar ze aanstaande en pas bevallen ouders begeleidt.

Katalina behaalde in 2021 de UZ-Brusselprijs voor haar Bachelorproef “Noden en behoeften van vrouwen met een andere religieuze of culturele migratieachtergrond tijdens de zwangerschap en de bevalling”. Katalina is altijd bekommerd geweest om het welzijn van kwetsbare vrouwen.

Sinds 1 oktober 2021 maakt Katalina deel uit van InTeam .

Privé

Katalina is mama van twee tienerkinderen en twee plus-kindjes; Fabian (2005), Kamila (2008), Mathis (2010) en Maud (2013). Als mama weet Katalina hoe moeilijk het soms kan zijn voor jonge ouders om een evenwicht te vinden in hun nieuwe leven. Ze is bewust dat een zwangerschap en het prille ouderschap veel teweeg brengt bij de ouders. Het mentale welzijn van de ouders is voor Katalina een prioriteit.

Vroedvrouwenpraktijk InTeam
Waversesteenweg 51A
1560 Hoeilaart
Telefoon
0468 00 43 38
E-mail
info@inteam-vroedvrouwenpraktijk.be