Team

Katharina Pink

Terug
Yoga docente

Katharina is gepromoveerd in de evolutionaire antropologie met een focus op "vrouwelijke vruchtbaarheid en voortplanting". Ze beoefent verschillende yogastijlen sinds 2008 en stapte tijdens haar vruchtbaarheidsbehandeling over op yin yoga en restorative yoga.

Tijdens haar eerste zwangerschap bereidde ze zich voor op haar bevalling door middel van prenatale yoga en ontdekte ze haar enthousiasme voor pre- en postnatale yoga. Ze begon daarom in 2019 aan haar hatha yoga opleiding bij Yogalife Brussel en voltooide in datzelfde jaar ook een specialisatie bij de gerenommeerde prenatale en postnatale yogadocente Linda Spackman. Sindsdien geeft ze les in Hatha Yoga en pre- en postnatale yoga. Ze heeft ook een opleiding gevolgd tot HypnoBirthing cursusleidster bij Nadine Ballmer in Zwitserland. Katharina is vooral geïnteresseerd in het onderwijzen van zachte en herstellende yoga tijdens de zwangerschap om het natuurlijke geboorteproces te ondersteunen en combineert dus de verschillende yogastijlen met elementen uit HypnoBirthing. 

Haar grote behoefte om vrouwen holistisch voor te bereiden op een positieve en zelfgekozen bevalling heeft haar er ook toe gebracht om in september 2021 haar studievroedkunde aan de Erasmus hoogeschool te beginnen.

Sinds 1 oktober 2022 versterkt Katharina InTeam team als yoga docente.

Privé

Katharina is getrouwd en heeft twee kinderen. 
Vroedvrouwenpraktijk InTeam
Waversesteenweg 51A
1560 Hoeilaart
Telefoon
0468 00 43 38
E-mail
info@inteam-vroedvrouwenpraktijk.be