Team

Marijke Goormans

Terug
Vroedvrouw – Pediatrisch/NICU verpleegkundige

Marijke studeerde in 2016 af als vroedvrouw aan de Erasmushogeschool Brussel, waar ze ook les kreeg van Joke. Nadien behaalde ze nog het diploma van verpleegkundige en het getuigschrift ‘Pediatrie en neonatologie’.

In 2017 begon ze te werken als verpleegkundige op de afdeling pediatrie in het AZ Jan Portaels ziekenhuis te Vilvoorde. Omdat haar passie voor de zorg voor de allerkleinsten groter was dan ze dacht, besloot ze in 2019 de sprong te wagen als vroedvrouw op de afdeling neonatale intensieve zorgen in het UZ Gent.
Op de afdeling neonatale intensieve zorgen engageerde ze zich in 2 verschillende werkgroepen. De werkgroep borstvoeding stond in voor het optimaliseren van het beleid binnen de afdeling, het opstarten van nieuwe protocollen en het begeleiden van mama’s tijdens de borstvoeding. Daarnaast zat ze ook in de werkgroep ‘Studiedag’. In deze werkgroep kreeg de tweejaarlijkse studiedag van de NICU-afdeling vorm. Marijke gaf samen met een collega op één van deze studiedagen een boeiende lezing over 'Overleven, maar tegen welke prijs?'. Een lezing die ging over de grens van levensvatbaarheid bij extreme prematuren.  

De zorg voor deze allerkleinsten bleek zowel op fysiek als emotioneel vlak heel uitdagend te zijn. Marijke besefte dat ze zich meer en meer wilde focussen op de fysiologie van moeder en kind en alles daaromtrent. Kersverse ouders begeleiden in het zoeken naar en het opnemen van hun nieuwe rol als ouders werd haar ding.

Sinds 1 maart 2021 versterkt Marijke het InTeam team als zelfstandige vroedvrouw.

Andere werkervaring

Na 4 jaar ervaring in het ziekenhuis waar Marijke werkte met de allerkleinsten en sterksten onder ons, was het tijd voor een nieuwe uitdaging, de eerste lijn. 

Tot eind december 2022 combineerde ze het werk als zelfstandige vroedvrouw met een job als verpleegkundige bij de federale politie. 
Sinds januari 2023 werkt ze voltijds als zelfstandige vroedvrouw.

Privé

Marijke en haar partner Kamil zijn sinds kort de trotse ouders van Georges (2022). Het leven met een pasgeborene is vaak moeilijk te plannen en Marijkes nieuwe levensmotto is dan ook "Go with the flow". Het prille ouderschap heeft haar geleerd om te genieten van de kleine dingen in het leven. Want voor je het weet is die kleine pasgeborene niet zo klein meer. 
Vroedvrouwenpraktijk InTeam
Waversesteenweg 51A
1560 Hoeilaart
Telefoon
0468 00 43 38
E-mail
info@inteam-vroedvrouwenpraktijk.be